Auditie Bloedbanden

Auditie Bloedbanden

Geslaagde auditie voor openingsvoorstelling Friese Dansdagen. Een vrolijke maar ook ontroerende startbijeenkomst voor de auditie van het familiedansproject Bloedbanden. Er werd met elkaar gedanst en de families hebben zich op eigen originele wijze gepresenteerd aan de makers.

De families die zich hadden opgegeven voor de startbijeenkomst van Bloedbanden waren zeer divers en dat maakte deze ochtend zo ontroerend en mooi. Zo waren er een moeder met haar twee enthousiaste jonge kinderen, een vader met dochter in een rolstoel die samen een prachtige wals uitvoerden en een zoon die een dans opvoerde voor zijn overleden vader.

De artistieke leiding was in handen van Adriaan Luteijn, choreograaf van Introdans. Uiteindelijk zijn zes families geselecteerd om aan de slag te gaan met zes jonge makers en een korte choreografie creëren voor het voorprogramma van de voorstelling Bloedbanden.

De voorstelling Bloedbanden is een drieluik gedanst door een Friese, Limburgse en professionele dansfamilie en is een co-productie met de Nederlandse Dansdagen. Raymond Guzman, de Friese choreograaf van het drieluik, maakt speciaal hiervoor een choreografie voor zijn eigen grote familie!

Bloedbanden gaat in première op 4 oktober, de openingsavond van de eerste Friese Dansdagen. Een week later vinden de voorstellingen plaats tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.