Bloedbanden

Bloedbanden

Donderdag 4 oktober 19:00-20:00 uur
Locatie Stadsschouwburg De Harmonie: Rabobankzaal

Tickets € 15

Wat betekent familie voor je? Hoe sterk is jouw bloedband? In Bloedbanden verkennen een Friese en een Limburgse familie al dansend hun eigen familieband en staan verschillende generaties samen op het podium. Bloedbanden is een co-productie van de Friese Dansdagen (Leeuwarden) en de Nederlandse Dansdagen (Maastricht). Het project staat onder artistieke leiding van Adriaan Luteijn. Hij is choreograaf bij Introdans en al vele malen betrokken bij bijzondere Friese dansprojecten.

De choreografie van de Friese familie is in handen van Raymond Guzman. Speciaal voor Bloedbanden creëert hij een choreografie voor zijn eigen familie. Van (klein)dochters, zoon tot opa en oma, alle Guzmans staan op toneel.
Jennifer Romen tekent voor de choreografie van de familie Zwart uit Limburg. Familie Zwart bestaat uit 5 personen: Mireille (42), Remco (43), Nyomi (17), Phebe (14) en Joshua (12).

Voorprogramma: nog meer families!

Zes dansmakers uit Friesland maken voor het voorprogramma van Bloedbanden een korte choreografie voor een Friese familie. Variërend van een solo van een zoon, een moeder met dochter tot een groot gezin.

Bloedbanden gaat in première op de openingsavond van de Friese Dansdagen op 4 oktober. Een week later vindt de voorstelling plaats tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.

Nieuwsgierig naar de families? Bekijk dan hier het filmpje van een repetitie.