Expertmeeting inclusiedans

Expertmeeting Inclusiedans

Beleef het sprookje van de onverwachte danser en praat mee over de verduurzaming van inclusiedans in Fryslân.

Zaterdag 6 oktober 15.00-18.30 uur
Locatie: De Harmonie Leeuwarden: Accent zaal / Drukkerij van der Eems zaal

Tickets 15,- (inclusief de voorstelling Sprookje zonder beperking)

Iedereen kan dansen is het motto van deze eerste Friese Dansdagen. En dat met iedereen ook écht iedereen bedoeld wordt is te zien in de voorstelling Sprookje zonder Beperking. Deze voorstelling is een voorbeeld van inclusiedans: een dansvorm waarbij dansers met én zonder beperking samen dansen. Na de voorstelling vertellen diverse experts over hun ervaringen op het gebied van inclusiedans. Deze vorm van dans is in Friesland nog relatief onbekend maar wordt in de komende jaren steeds belangrijker. Daarom gaan we in deze expertmeeting graag met u in gesprek hoe we inclusiedans ook in Friesland kunnen verduurzamen. Praat met ons mee op zaterdag 6 oktober!

Programma Expertmeeting Inclusiedans

De expertmeeting is bedoeld voor professionals en instellingen die met mensen met een beperking (willen) dansen, bewegingsagogen uit de zorg, docenten in het (speciaal) onderwijs, dansmakers en -docenten en iedereen die geïnteresseerd is in dit thema.

De expertmeeting begint met de voorstelling Sprookje zonder Beperking waarin dansers met en zonder beperking de hoofdrol spelen. Deze voorstelling bewijst dat een perfect danslijf zeker geen voorwaarde is om danser te zijn!

Vervolgens deelt onder andere Martine van Dijk, directeur cultuureducatie & participatie van Holland Dance Festival, hun best practices op het gebied van inclusiedans. Daarna delen Carmen Vilches, choreograaf inclusiedans en artistiek coach van Sprookje zonder Beperking, samen met de choreografen en dansers van deze voorstelling hun ervaringen.

Tot slot gaan we met elkaar in gesprek over hoe we initiatieven rondom inclusiedans in Friesland kunnen verduurzamen.

15.00 – 16.00     Première Sprookje zonder Beperking (Accentzaal)
16.00 – 16.15     Pauze
16.15 – 18.30     Expertmeeting Inclusiedans (Drukkerij van der Eemszaal)