Friese Dansdag onderdeel Fair Saturday

Friese Dansdag onderdeel Fair Saturday

Leeuwarden viert op zaterdag 30 november Fair Saturday (eerlijke zaterdag) en de Friese Dansdag is daar onderdeel van. Een dag waarvan je zou willen dat het altijd zo was. De dag staat in het teken van naastenliefde. Onze stad neemt (als eerste stad in Nederland) deel aan een internationaal netwerk dat wereldwijd een sociale impact nastreeft door middel van kunst en cultuur. Jonge makers, amateurs en professionals uit de cultuursector voorzien in programmering van deze dag en samen laten ze op meerdere binnen- en buitenlocaties in de stad van zich horen en zien.

Fair Saturday is het sociale antwoord op Black Friday. Een dag die vooral gaat over consumeren en grote prijsacties. We willen mensen niet ontraden om te kopen, maar wel bewuster laten kopen en handelen. Met meer aandacht voor een ander.

Fair Saturday begon in 2014 in Bilbao en is uitgegroeid tot een culturele beweging in méér dan 130 steden over de hele wereld. Het is een open oproep aan artiesten, kunstenaars en culturele instellingen om samen te werken met een sociaal initiatief en bij te dragen aan een eerlijke samenleving. Door zichtbaar te maken wat een eerlijke (faire) gemeenschap voor jou betekent en wat jouw rol hierin is.

LF2028 en Keunstwurk hebben er met de gemeente Leeuwarden voor gezorgd Fair Saturday naar Nederland te halen. Met als doel een netwerk te realiseren waarin culturele instellingen of kunstenaars samenwerken met sociale initiatieven en/of goede doelen.

Weten wat er nog meer te doen is in de November Festivalmaand? Blader dan eens door de festivalgids!