DanceBattle XL

Dance Battle

Voor de zesde keer organiseert Kunstkade de DanceBattle. Een groot dansproject voor de kinderen van groep 7 en dit jaar voor het eerst ook voor het Voortgezet Onderwijs, een DanceBattle XXL. Het thema van de Dance Battle is FAMILIE. Deze speciale editie sluit aan bij het festival De Friese Dansdagen. De Dance Battle is een mooie kennismaking met dans die begint in de school. Dansdocenten werken in een paar weken naar een choreografie die uiteindelijk te zien is in stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden. De dansdocenten werken samen met studenten Dans van D’Drive Friesland College.

De Dance Battle PO is op maandag 8 oktober van 15.30-18.00 uur in de AEGON zaal van Stadsschouwburg de Harmonie, hier wordt duidelijk wie zich de beste dancecrew van Leeuwarden mag noemen.

Voor het Voortgezet Onderwijs ziet het traject er iets anders uit maar het thema is hetzelfde. Er doen in totaal 8 scholen mee, van klas 2 t/m 4 van het VMBO tot het Gymnasium. Na een weekend hard trainen in Neushoorn laten ze op zaterdag 6 oktober van 16.00- 17.00 uur de presentatie zien van de gemaakte choreografieën in een battle. Dit gebeurt op het festivalpodium in de foyer van De Harmonie.