Masterclasses 2018

Masterclasses

Tijdens de Friese Dansdagen zijn er verschillende masterclasses te volgen die inhoudelijk met verschillende professionele voorstellingen samenhangen. Dans mee en leer van inspirerende professionals!

Masterclass met Jennifer Romen

In deze Masterclass laat de Limburgse Urban choreografe Jennifer Romen ervaren hoe zij te werk gaat in het maken van een bijzondere familievoorstelling.

Jennifer Romen is verbonden  aan de familievoorstelling Bloedbanden.  Volgens haar zijn urban dansstijlen erg toegankelijk en zorgen daarom voor enthousiasme binnen familiebanden. Kenmerkend aan haar stijl zijn isolaties en snel voetenwerk. Het wordt een masterclass met toffe muziek en een fijne sfeer.
Lees meer…

Masterclass Jens van Daele

De Belgische choreograaf Jens van Daele en zijn gezelschap staat met twee voorstellingen op de Friese Dansdagen, Nachthexen I en Nachthexen II. Er wordt een speciale masterclass gelinkt aan Nachthexen II: La Parisienne. Deze voorstelling bestaat uit krachtig en ingetogen dans, stevig en gevoelig teksttheater en doordringende  en verstilde live muziek. De ins en outs van deze voorstelling komen aan bod in deze bijzondere masterclass.

De laatste jaren maakt Jens van Daele (1972, Antwerpen) zijn voorstellingen onder de naam Jens van Daele’s Burning Bridges. Het is een telkens tijdelijk collectief van artiesten: dansers, muzikanten, schrijvers, acteurs en dramaturgen. Zij slaan bruggen, maar kunnen ze ook weer verbranden. In 2017-2018 startte Jens van Daele met de NachtHexen-cyclus, over heldinnen door de wereldgeschiedenis heen.

Lees meer…

Masterclass choreografie met Sanne Clifford

Tijdens de Masterclass met Sanne Clifford ga je aan de slag met je eigen materiaal en krijg je tips en tricks over het maken van choreografie. In deze twee uur durende sessie komende verschillende aspecten van choreografie aan bod: Je gaat na een gezamenlijke warm-up eerst een stukje repertoire leren van het nieuwste werk van Sanne Clifford & Co, genaamd “NOTE TO SELF”. Daarna passen we een choreografische ‘toolbox’ toe: via verschillende opdrachten die invloed hebben op de kwaliteit van de bewegingen, de timing, volgorde en ruimte ga je de dans bewerken tot je eigen versie.
Vervolgens brengen we dit nieuwe materiaal samen in duetten en trio’s, waarin je samen keuzes maakt en tot een eindresultaat komt dat we aan elkaar zullen laten zien. Je zult gaan zien en meemaken dat vanuit een zelfde vertrekpunt heel veel interessante versies kunnen ontstaan!

Lees meer over Sanne Clifford…

Masterclass The Ruggeds

Een toffe masterclass door hét beroemde breakdance gezelschap uit Eindhoven. Normaal reizen ze de wereld af om te battelen, op te treden en les te geven. Nu speciaal voor de Friese Dansdagen in Friesland!

The Ruggeds zijn opgericht in 2005 en sindsdien reizen ze de hele wereld af. Ze wonnen verschillende wedstrijden en prijzen. In Eindhoven hebben ze Ruggeds Studio, de dansschool waar ze zelf lesgeven in breakdance, HipHop (streetdance), Popping en house. Grijp de kans om tijdens de Friese Dansdagen les van hen te krijgen!