HotSpots

Verspreid door de Leeuwarder binnenstad kom je op zaterdagmiddag pop-up optredens tegen van onder andere UrbanRaw, De Meisjes, Rick en APA percussie. De verschillende optredens worden gemaakt en uitgevoerd door Friese dansdocenten, choreografen en  hun leerlingen. De choreografieën kunnen variëren van grote groepsstukken op straat tot een duet tussen de tafels van een restaurant. Zorg dat je in de buurt bent van De Brol, het Lombardplein en de Foyer in de Harmonie.

URBANRAW Dansstudio
URBANRAW dansstudio is sinds september 2011 gevestigd in het centrum van Leeuwarden. De dansstudio biedt urban dansstijlen aan voor jongens en meiden vanaf 2 jaar. De streetdance/hiphop en breakdance lessen zijn voor alle niveaus, van beginners tot gevorderd, in verschillende leeftijdscategorieën. Verschillende groepen jongens en meiden in de leeftijd van 10 tot 20 jaar zullen vandaag optreden met een hiphop/streetdance choreografie.

Dansgroep De Meisjes
De Meisjes is een kleurrijk gezelschap met ervaren dansers, dat al 8 jaar onder leiding van choreograaf Marlien Seinstra traint in de dansstudio van Yn Blau. De voorstellingen van De Meisjes zijn jaarlijks te zien op vele festivals, zoals het Fries Straatfestival, het Greidhoek festival, City Proms, Bolstjurrig, straat festival Bolsward. De voorstellingen van De Meisjes zijn altijd een combinatie van moderne dans en theater en vaak specifiek gemaakt voor festivals. De Meisjes worden dan ook niet alleen geselecteerd op danservaring, maar vooral ook op theatervaardigheden. Ook worden dansers van De Meisjes soms ingezet bij producties van DeDansDivisie.

Kunstencentrum Atrium Sneek
Tijdens de Friese Dansdag treedt ook de gevorderde klassiek balletgroep van het Kunstencentrum Atrium te Sneek op in de hotspots. De leerlingen zijn tussen de 13 en 18 jaar oud en treden op, bij open dagen, festivals en jaarlijks in theater Sneek. Jacqueline Veldhuis is de choreografe. Zij danste jarenlang op hoog niveau, onder meer tien jaar bij Dance Explosion en Theatergezelschap Sult. Ze zette haar eerste pasjes in Baarn. “Ik leefde er helemaal voor. Met mijn danspakje en schoenen keurig in een tasje ging ik met veel plezier naar de lessen. Ik wilde net zo goed als mijn docente worden en later ook les geven. Die passie is nooit weggegaan.”

Rick Ho-A-Hing presenteert de Kizomba
Kizomba is een dans en muziekstijl die ontstond in de jaren 70 in Angola. Herkenbaar aan haar romantische en sensuele manier van dansen waarbij de vrouw licht tegen de man leunt en zich door hem laat leiden. De muziek is beïnvloed door de zouk uit de Franse Antillen en de kompa Haïti. Kizomba heeft zich later verspreid naar Kaapverdië.

APA Percussie.
Van samen Djembe spelen wordt iedereen vrolijk en enthousiast. De djembé is een trommel die afkomstig is uit West-Afrika. Traditioneel werd deze gebruikt om snel met andere dorpen te kunnen communiceren. APA percussie verzorgt djembé workshops een treedt regelmatig op tijdens festivals en evenementen.

D’Drive
Leonie en Mariska zijn tweedejaars-studenten van D’Drive Artiest/Dans. Voor de Friese Dansdagen hebben zij de choreografie “A Little Bit Of Fun” gemaakt. In de choreografie lopen ze elkaar letterlijk tegen het lijf en ontstaat er een dance-off. Wil jij weten hoe dit afloopt? Zorg dan dat je ze niet mist tijdens hun HotSpots-optredens!