Kleintje Friese Dansdagen | Minisymposium Inclusiedans 21 juni

Kleintje Friese Dansdagen | Minisymposium Inclusiedans 21 juni

De Friese Dansdagen is meer dan alleen het tweejaarlijkse festival. In de periode tussen de festivals worden er diverse activiteiten georganiseerd onder de noemer ‘Kleintjes Friese Dansdagen’. In deze ‘kleintjes’ wordt de verdieping opgezocht binnen thema’s die tijdens de festivals naar voren komen, blikken we vooruit op nieuwe projecten of worden er activiteiten georganiseerd voor diverse doelgroepen binnen het Friese dansveld. Het eerste kleintje Friese Dansdagen van 2019 is het Minisymposium Inclusiedans op vrijdag 21 juni.

DanceAble Noord

Na het project Sprookje zonder Beperking en de daaraan gekoppelde expertmeeting werd duidelijk dat de aandacht voor inclusiedans een vervolg moest krijgen. In dit kader is in januari 2019 het netwerk DanceAble Noord opgericht. Een initiatief van De Friese Dansdagen/Keunstwurk, VRIJDAG Groningen en Kunst & Cultuur Drenthe met als doel kennis en expertise op het gebied van inclusiedans te delen en verder te ontwikkelen. Het netwerk bestaat uit bevlogen professionals op het gebied van dans, zorg, welzijn, beleid en onderwijs. Maak je graag deel uit van DanceAble Noord? Neem dan contact met ons op.

Als aftrap organiseert DanceAble Noord op vrijdag 21 juni een minisymposium voor iedereen die geïnteresseerd is in inclusiedans. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. En blijf op de hoogte via onze facebookpagina!