Sprookje zonder beperking

Sprookje zonder beperking

Deze speciaal voor de Friese Dansdagen gecreëerde voorstelling draait om de ‘onverwachte danser’. Een voorstelling die bewijst dat een perfect danslijf zeker geen voorwaarde is om danser te zijn. Want iedereen kan dansen!

In Sprookje zonder beperking dansen mensen met een fysieke of verstandelijke beperking samen met niet-beperkte dansers (studenten van D’Drive Artiest Dans). Samen ontdekken ze dat beperking en ook mogelijkheden kunnen vormen.

Marlien Seinstra (DeDansDivisie), Willy van Assen (Danswil en SMOEL) en Anneke de Vreeze (Especialcare) zijn de Friese choreografen. Geïnspireerd door de dansers en hun bijzondere mogelijkheden creëren zij voor hun eigen groep een nieuwe choreografie. Zij worden hierbij gecoacht door de Spaanse choreograaf Carmen Vilches. Carmen heeft jarenlange ervaring op het gebied van inclusiedans en deelt in dit project haar kennis met de Friese choreografen.

Expertmeeting Inclusiedans

Inclusiedans is in Friesland nog relatief onbekend. In deze expertmeeting praten we over hoe we deze dansvorm in Friesland kunnen verduurzamen. De Expertmeeting Inclusiedans is voor professionals die met mensen met een beperking (willen) werken, bewegingsagogen uit de zorg, docenten in het (speciaal) onderwijs, dansmakers en -docenten en iedereen met interesse in dit thema.

Documentaire

Over Sprookje zonder Beperking is een mini-documentaire gemaakt. Hierin kom meer te weten over de choreografen en dansers en licht artistiek adviseur Carmen Vilches haar visie op inclusiedans toe. Natuurlijk ontbreken ook prachtige beelden uit de voorstelling niet!