Uitstel Friese Dansdagen

Uitstel Friese Dansdagen

De wereld staat al een paar maanden op zijn kop. En hoe flexibel wij dansers ook zijn, ook de danssector ontkomt niet aan de gevolgen van de coronacrisis. Na veel afwegen is daarom besloten dat de Friese Dansdagen van 9, 10 en 11 oktober 2020 niet doorgaan. De voorbereidingen zijn door alle maatregelen in de knel gekomen en de 1,5-meter-maatregel heeft nadelige consequenties voor de invulling en vorm van de dansdagen. We kunnen daarom de dans in Friesland dit najaar niet het festival geven dat het verdient. Dat is ontzettend jammer, maar vol goede moed richten we ons op de toekomst.

Friese Dansdagen 2.0
Want wat kan er wel? Gelukkig heel veel en steeds meer! De afzonderlijke activiteiten van de Friese Dansdagen lenen zich er goed voor om in een andere vorm te gieten. We richten ons daarom op een aangepaste formule die flexibel is in vorm, inhoud en omvang. Bijkomend voordeel is dat we kunnen inspelen op actuele thema’s en vragen en meer verspreid over het jaar activiteiten kunnen organiseren. Zie het als een doorlopende serie van kleine Friese Dansdag-activiteiten waarop we dans zichtbaar maken. Dagen die in het teken staan van inspiratie, ontmoeting en kennisdeling.

Om de dans een extra boost te geven, richten we in het weekend van 9 en 10 oktober 2021 de spotlights op dansend Friesland. Tot die tijd hopen we jullie te zien bij de komende activiteiten. Hieronder alvast een voorproefje.


Save the date | Masterclass van Adriaan Luteijn & netwerkbijeenkomst dansprofessionals

De eerste activiteit in het kader van de Friese Dansdagen is op zaterdag 10 oktober 2020 en is bedoeld voor dansprofessionals. Op het programma staan een masterclass van Adriaan Luteijn, een lunch & netwerkbijeenkomst.

Masterclass
Adriaan Luteijn (choreograaf bij Introdans) was als artistiek coach betrokken bij Bloedbanden in 2018. Hij geeft een workshop over inclusief werken en hoe je in de maatschappij op zoek kunt naar koppelingen om dit te bereiken. Zie voor een indruk zijn TedTalk over hoe dans verbindt.

Netwerkbijeenkomst
We horen graag hoe het met jullie dansers gaat. Hoe staat het veld ervoor? Er zijn de afgelopen periode mooie initiatieven ontstaan. Wat kunnen we als dansveld nog meer voor elkaar betekenen? Hoe willen we samen de toekomst in? Hoe zien jullie de toekomst en de rol voor de Friese Dansdagen?

Save the date
Reserveer deze datum alvast in je agenda. Meer informatie volgt na de zomer.